De vereniging Samen Bevallen geeft al 30 jaar zwangerschapscursussen aan zwangere mét hun partner omdat zij geloven in de kracht van een team. De verloskundige zal tijdens de bevalling niet continue aanwezig zijn. Vooral de beginfase van de bevalling wordt veelal samen doorgebracht. De cursus bespreekt alle verschillende fases van het geboorteproces, zodat men weet wat ze te wachten staat. Vaak geeft dat al enorm veel rust. Partners krijgen een actieve, coachende rol. De partner blijft bij haar, helpt haar ontspannen, ook als het moeilijk voor haar is. De partner leert begeleiden bij de ademhalingsoefeningen en als ze ’t even niet meer ziet zitten, is de partner de aangewezen persoon voor steun en toeverlaat. 


Samen Bevallen helpt met deze voorbereidingen: om het koppel een zo goed mogelijke start als kersvers gezin geven, daar staan zij en dus ook wij voor!

De bekendste cursus van Samen Bevallen is de complete cursus zoals aangeboden wordt door Zwanger West Brabant.

Samen Bevallen leidt ons cursusleidsters zelf op. Wij zijn daarmee behalve uitstekend gekwalificeerd ook nog eens zelf bevallen en daarmee dus ervaringskundigen. Door studiedagen en bijscholing blijven we goed op de hoogte van de actuele ontwikkelingen die te maken hebben met zwangerschap en bevalling. In een eigen tijdschrift publiceert de organisatie ze nieuwsfeiten, ontwikkelingen rondom zwangerschap en bevalling, onderzoeksresultaten en werken we met themanummers, zodat we een kwalitatief hoge en steeds actuele cursus kunnen geven.

 

Meer informatie is terug te vinden op de website: www.samenbevallen.nl