Ik ben Zoë Braal, osteopaat met als specialisatie de behandeling van zwangere vrouwen en baby’s. In mijn afstudeeronderzoek bestudeerde ik de invloed van een keizersnedelitteken. Ik werk nauw samen met de verloskundige, zeker nu mijn praktijk ook gevestigd is binnen een verloskundige praktijk (Sifra Verloskundigen in Tholen).
Tijdens de zwangerschap ontwikkelt het lichaam van een vrouw zich mee gedurende de vordering van haar zwangerschap. Een mooi proces, waarbij het lichaam zich voorbereid op de groei van een baby, maar ook op de bevalling. Dit proces kan echter ook verstoord worden. Vaak zijn dit al oude letsels, die door de veranderingen in het lichaam, naar boven komen. Zo kunnen eerder doorgemaakte bevallingen, een (keizersnede) litteken, een val op het stuitje of andere blessures ineens een stoorzender vormen tijdens de zwangerschap. Als osteopaat bekijk ik het lichaam in zijn totaliteit en daarmee de invloed op alle verschillende systemen (zoals het bewegingsstelsel, maar ook de invloed op de organen).
Daarnaast kan ik als osteopaat je helpen in een optimale voorbereiding richting de bevalling. Zo kan ik bekijken of er bewegingsverliezen zijn die de bevalling kunnen beïnvloeden. Ook na de bevalling kunnen er (op lange termijn) klachten ontstaan. De zwangerschap en bevalling vragen veel van je. Met mijn eigen ervaring en specialisatie hoop ik veel vrouwen (en baby’s) te kunnen helpen.
Voor meer informatie: Osteopaat Tholen | Osteopathie Zoë Braal (osteopaatvantholen.nl)