Reactie plaatsen

Reacties

Roel en Laura
9 maanden geleden

We hebben veel opgestoken van de cursus Samen Bevallen, waarin de stof op een leuke en enthousiaste manier behandeld is. Er is ook ruimte voor ieders persoonlijke situatie en we hebben ons erg op ons gemak gevoeld om dit te delen. Het is ook leuk om contact te leggen met de medecursisten die in dezelfde fase zitten.

Daarnaast is het ongelofelijk wat een vertrouwensband we in een korte tijd met Marika hebben opgebouwd, waardoor we haar al snel als ondersteuning vroegen bij onze bevalling. Dit was de beste keuze die we hadden kunnen maken. Erg duidelijke communicatie en ze begreep goed wat onze wensen waren, daar heeft ze dan ook goed mee geholpen om deze waar te maken. Heel fijn om in de aanloop naar de bevalling en op het moment zelf terug te kunnen vallen op iemand met zoveel kennis. Uiteindelijk een voorspoedige bevalling gehad waar we van te voren alleen maar op konden hopen.

Judith
10 maanden geleden

Enorm veel gehad aan de cursus Samen Bevallen. Marika legt op een super fijne, enthousiaste manier allerlei handige praktische tips, maar ook theorie uit. Hierdoor gingen we goed voorbereid de bevalling in en hebben we uiteindelijk de bevalling echt samen kunnen doen.

Wat fijn was tijdens de bijeenkomsten, was dat Marika zorgt voor een ontspannen en open sfeer. Dit zorgde ervoor dat je ook een leuke connectie krijgt met de andere koppels.

We zouden de cursus zeker aanraden!

Anouk
een jaar geleden

Wauw, Marika wat een genot om van jou deze cursus te krijgen.


Lekkere praktische tips voor zowel de man als vrouw. Het heeft mij enorm veel vertrouwen gegeven in voor/tijdens en na de bevalling. Daarnaast voelde mijn vriend zich door de cursus erg nuttig, omdat hij wist wat hij kon doen en wat hem te wachten staat. Mede door jou waren we samen een goed team.


Bedankt! Wij kunnen het in ieder geval iedereen aanraden.

Leon en Sanne
een jaar geleden

In september 2022 zijn wij gestart met de cursus Samen Bevallen met nog 5 andere stellen in 's Heerenhoek. De bijeenkomsten waren erg ontspannen en leerzaam. Marika haar enthousiasme is aanstekelijk! Zij kan heel goed iedereen uitnodigen om samen in gesprek te gaan. Wij hebben het gevoel veel van de cursus geleerd te hebben en konden dit ook goed toepassen bij de bevalling! Ook vonden wij het fijn om met onze vragen, ook na de cursus, nog bij Marika terecht te kunnen.

Wij zouden anderen zeker aanraden de Samen Bevallen cursus te volgen bij Marika!

Bedankt Marika!

Romy de Heer
een jaar geleden

Omdat mijn man vaart, konden wij geen volledige cursus volgen dus zochten we naar een prive cursus. Marika stond 4 ochtenden voor ons klaar. 2 uurtjes per ochtend werden we vol gestopt met informatie en met oefeningen maar was er ook ruimte om onze verhalen te vertellen. Marika luistert echt naar je. We durfden allebei onze verhalen te vertellen en dat hielp ons zeker verder in de cursus. Ondanks de korte tijd was het nog steeds gericht op het samen bevallen. Dankzij Marika wist mijn man precies wat hij moest doen en dit heeft hij tijdens de bevalling heel goed laten zien! Zonder Marika was dat niet gelukt. Na een ontzettend fijne bevalling, liepen we daarna tegen wat dingen aan. Zelfs dan kan je Marika gewoon appen of bellen en ze helpt waar ze kan.

We zouden Marika dan ook zeker aanbevelen. Top ervaring!

Chanel en Thomas
2 jaar geleden

De cursus Samen Bevallen hebben wij gevolgd in 's Heerenhoek bij Marika. Samen met nog een koppel hebben wij de volledige cursus gevolgd. Ondanks de velen webinairs die we hebben gevolgd en informatie die we hebben gelezen hebben we tijdens de cursus heel veel bij kunnen leren. Het concept samen bevallen is ook echt gericht op samen de bevalling ingaan en samen voorbereiden.

Het is een goede balans tussen theorie en praktische oefeningen. Het is geen standaard puf cursus, maar echt het aanleren van ademhalingstechnieken en wanneer je welke techniek toe kan passen in de juiste fase van je bevalling. Daarnaast hebben we ook veel gehad aan de tips over de rode en groene cirkels.

Wij hebben een ontzettend pittige bevalling gehad, maar ondanks dat hebben we veel mee kunnen nemen vanuit de cursus. Het stukje; wat als het anders gaat heeft dan ook zeker ons geholpen tijdens onze bevalling. We waren tijdens de bevalling echt een team en ook na de bevalling hebben we veel gehad aan het contact met de andere cursisten en Marika zelf.

We raden de cursus zeker aan!

Groetjes Thomas en Chanel

Hazal
2 jaar geleden

As an expat, sometimes it is not easy to find a course in English. But Marika is more than this. She is not only professional but also a very friendly mentor. She always respect your choices and decisions but also help you to find the best. She shared very important informations and tips with us,. They are all precious. After the course, me and my husband started to feel more comfortable and safe. It is also very nice to know that she is not like “my course is done, bye bye”. She let us call her after the course, during the labour and even after the labour. She is there whenever we need her and I like it.

Lucas & Nirvana Araujo
2 jaar geleden

I did the course together with my wife and a couple of friends and it was a VERY good opportunity. I thought I knew most of what I needed for the birth and my goal was mainly to be able to help my wife with the breathing process during labour. Turns out I didn't know a lot of stuff that I learned during the course, which was ministered entirely in English, and i was able to learn A LOT.

Breathing techniques for sure, but also an overview of the labour phases and what to expect in which of them, many different common scenarios here in the netherlands, practical instructions, good suggestions and a whole lot of support!

Marika went beyond my expectations and gave us a lot more confidence for the coming birth day :)

Roy van den Berg
2 jaar geleden

Er komt een dag dat je zwangere vrouw begint over een zwangerschapscursus. eerlijk gezegd stond ik niet direct te springen, maar je weet ook wat zij allemaal moet doen én vooral laten voor die kleine spruit. Dus trots opzij en naar die cursus! En dat valt nog helemaal niet tegen! Beter gezegd, zo’n cursus van Marika is gewoon heel erg leuk! Theorie afgewisseld met oefeningen, en alles op een heel relaxte manier! Marika neemt je mee door de bevalling van A tot Z, zodat wij als mannen niet met de handen in het haar langs de zijlijn staan. Wij zijn dus ook écht samen bevallen, aldus mijn vrouw! Je kunt dus wel degelijk een enorme steun zijn tijdens haar zware werk!

Marika (en de rest van de leuke en gezellige groep), bedankt voor deze gezellige en leerzame cursus avonden! We hebben er echt van genoten! En het was elke keer als een uitje!

Marika, ontzettend bedankt voor je bijdrage aan de mooiste ervaring uit mijn leven!

Gerarde
3 jaar geleden

Wat een heerlijk mens is Marika! Zelfs in een groep met een nuchtere Zeeuw, bescheiden Brabanders en iets wat naïve Hagenaar weet ze een goede sfeer te creëren. Een ruimte waarin iedereen veilig zijn of haar vragen kan stellen maar waar er ook veel gelachen kan worden. Ik heb genoten van de bijeenkomsten, op een luchtige toch serieuze en leerzame manier worden de verschillende fases van een bevalling doorgenomen. Naast de "technische" informatie is mij vooral het persoonlijke aspect bijgebleven. Welke keuzes willen mijn partner en ik maken tijdens de bevalling en welke mogelijkheden zijn er. Elke bijeenkomst geeft zeker stof tot napraten om zo samen als aanstaande ouders actief uit te kijken naar het nieuwe leven. Momenteel wacht ik rustig af tot de baby het tijd vind om geboren te worden, ik kan dus nog niet zeggen of de cursus ook daad werkelijk helpt bij het bevallen. Wel kan ik met zekerheid zeggen dat de cursus bijdraagt aan het met vertrouwen uitkijken naar de bevalling. Zowel ik als mijn partner hebben de kennis opgedaan om de verschillende fases van een bevalling te herkennen en weten wat onze wensen en mogelijkheden zijn om op deze situatie te reageren.
Kortom van harte aanbevolen!