Reactie plaatsen

Reacties

Chanel en Thomas
14 dagen geleden

De cursus Samen Bevallen hebben wij gevolgd in 's Heerenhoek bij Marika. Samen met nog een koppel hebben wij de volledige cursus gevolgd. Ondanks de velen webinairs die we hebben gevolgd en informatie die we hebben gelezen hebben we tijdens de cursus heel veel bij kunnen leren. Het concept samen bevallen is ook echt gericht op samen de bevalling ingaan en samen voorbereiden.

Het is een goede balans tussen theorie en praktische oefeningen. Het is geen standaard puf cursus, maar echt het aanleren van ademhalingstechnieken en wanneer je welke techniek toe kan passen in de juiste fase van je bevalling. Daarnaast hebben we ook veel gehad aan de tips over de rode en groene cirkels.

Wij hebben een ontzettend pittige bevalling gehad, maar ondanks dat hebben we veel mee kunnen nemen vanuit de cursus. Het stukje; wat als het anders gaat heeft dan ook zeker ons geholpen tijdens onze bevalling. We waren tijdens de bevalling echt een team en ook na de bevalling hebben we veel gehad aan het contact met de andere cursisten en Marika zelf.

We raden de cursus zeker aan!

Groetjes Thomas en Chanel

Hazal
6 maanden geleden

As an expat, sometimes it is not easy to find a course in English. But Marika is more than this. She is not only professional but also a very friendly mentor. She always respect your choices and decisions but also help you to find the best. She shared very important informations and tips with us,. They are all precious. After the course, me and my husband started to feel more comfortable and safe. It is also very nice to know that she is not like “my course is done, bye bye”. She let us call her after the course, during the labour and even after the labour. She is there whenever we need her and I like it.

Lucas & Nirvana Araujo
6 maanden geleden

I did the course together with my wife and a couple of friends and it was a VERY good opportunity. I thought I knew most of what I needed for the birth and my goal was mainly to be able to help my wife with the breathing process during labour. Turns out I didn't know a lot of stuff that I learned during the course, which was ministered entirely in English, and i was able to learn A LOT.

Breathing techniques for sure, but also an overview of the labour phases and what to expect in which of them, many different common scenarios here in the netherlands, practical instructions, good suggestions and a whole lot of support!

Marika went beyond my expectations and gave us a lot more confidence for the coming birth day :)

Roy van den Berg
9 maanden geleden

Er komt een dag dat je zwangere vrouw begint over een zwangerschapscursus. eerlijk gezegd stond ik niet direct te springen, maar je weet ook wat zij allemaal moet doen én vooral laten voor die kleine spruit. Dus trots opzij en naar die cursus! En dat valt nog helemaal niet tegen! Beter gezegd, zo’n cursus van Marika is gewoon heel erg leuk! Theorie afgewisseld met oefeningen, en alles op een heel relaxte manier! Marika neemt je mee door de bevalling van A tot Z, zodat wij als mannen niet met de handen in het haar langs de zijlijn staan. Wij zijn dus ook écht samen bevallen, aldus mijn vrouw! Je kunt dus wel degelijk een enorme steun zijn tijdens haar zware werk!

Marika (en de rest van de leuke en gezellige groep), bedankt voor deze gezellige en leerzame cursus avonden! We hebben er echt van genoten! En het was elke keer als een uitje!

Marika, ontzettend bedankt voor je bijdrage aan de mooiste ervaring uit mijn leven!

Gerarde
een jaar geleden

Wat een heerlijk mens is Marika! Zelfs in een groep met een nuchtere Zeeuw, bescheiden Brabanders en iets wat naïve Hagenaar weet ze een goede sfeer te creëren. Een ruimte waarin iedereen veilig zijn of haar vragen kan stellen maar waar er ook veel gelachen kan worden. Ik heb genoten van de bijeenkomsten, op een luchtige toch serieuze en leerzame manier worden de verschillende fases van een bevalling doorgenomen. Naast de "technische" informatie is mij vooral het persoonlijke aspect bijgebleven. Welke keuzes willen mijn partner en ik maken tijdens de bevalling en welke mogelijkheden zijn er. Elke bijeenkomst geeft zeker stof tot napraten om zo samen als aanstaande ouders actief uit te kijken naar het nieuwe leven. Momenteel wacht ik rustig af tot de baby het tijd vind om geboren te worden, ik kan dus nog niet zeggen of de cursus ook daad werkelijk helpt bij het bevallen. Wel kan ik met zekerheid zeggen dat de cursus bijdraagt aan het met vertrouwen uitkijken naar de bevalling. Zowel ik als mijn partner hebben de kennis opgedaan om de verschillende fases van een bevalling te herkennen en weten wat onze wensen en mogelijkheden zijn om op deze situatie te reageren.
Kortom van harte aanbevolen!

Kathelijne
een jaar geleden

Ik vond het fijn om samen met mijn man de cursus Samen Bevallen te volgen bij Marika. Omdat het mijn eerste zwangerschap was, was ik erg onzeker en keek ik erg op tegen de bevalling. Door de cursus te volgen had ik het idee dat ik me zo goed mogelijk voorbereid had op de bevalling en dat gaf me meer rust. Ik vond het fijn om het anatomische plaatje erbij te krijgen, zodat ik wist hoe het er allemaal van binnen aan toe gaat. Ik heb ook veel gehad aan de verschillende ademhalingsoefeningen. Ik zou de cursus zeker aanraden!

Jo-Anne
een jaar geleden

Een privécursus "samen bevallen" gedaan met mijn partner bij Marika.
Een lekker nuchtere no nonsens cursus, die ik iedereen die daar ook van houdt aanraad.
Wat heb ik er aan gehad?
- doordat ik wist welke stadia mijn baarmoeder door moest, kon ik me visualiseren wat er bij elke wee gebeurde. Hierdoor focuste ik me niet op de pijn, maar juist op het in gedachte laten optrekken/uitrekken van mijn baarmoeder. Door het visualiseren kon ik mijn buik heel goed ontspannen en de pijn omzetten in "functioneel lijden".
- Doordat ze ons voorbereid had op stappen die het ziekenhuis kon maken om al dan niet nodig de bevalling te stimuleren, zorgde dat er voor dat we voorbereid waren op de keuzes die we hadden en daardoor niet overrompeld werden door de keuzes. We wisten nu heel duidelijk voor ons zelf wat we wel en niet wilden.
- hoe je de baby aan de borst moet leggen en dat je dit ook vooral gelijk moet doen zodra ze op je borst gelegd wordt en dat je haar haartjes moet ruiken, dat heeft geholpen bij een soepel verloop van de borstvoeding en van het laten geboren worden van de placenta. Twee vliegen in 1 klap dus🤓
De kleine was op dag 6 al weer op geboortegewicht terug dus de borstvoeding ging zeer goed kunnen we wel zeggen😉
- en natuurlijk heeft ze ons gewoon de kunst van het puffen zelf geleerd.🤓
- ze had van te voren ons ook helpen nadenken over hoe mijn partner mij kon helpen tijdens de bevalling. Alle gekke standjes die we optimistisch van te voren hadden bedacht om te gaan bevallen zijn er niet van gekomen😂 maar we waren wel een super goed en gesmeerd team die precies wist wat de ander wilde. Sowieso doordat we gewoon een super team zijn natuurlijk😉 maar ook doordat ze tijdens de cursus ons nog over mogelijkheden heeft laten nadenken.
- de wetenschap dat ze op de achtergrond ook nog beschikbaar was om last minute vragen te beantwoorden tijdens de bevalling zoals het doorbreken van de vliezen gaf een zeer gerust/veilig gevoel.

Kortom, een waardevolle cursus voor een zo goed mogelijke bevalling.

Anouska
een jaar geleden

De cursus samen bevallen hebben wij gevolgd bij Marika. Marika is voor ons van toegevoegde waarde geweest. Wij hadden vele vragen rondom de bevalling en kraamtijd. Dit riep onbewust onrust bij mij op. Door de cursus heb ik meer vertrouwen gekregen. De handvaten die Marika ons heeft gegeven, zijn zeer leerzaam. Ze biedt de ruimte om vragen te stellen en gaat actief aan de slag met ademhalingsoefeningen. Hier heb ik ook tijdens de zwangerschap veel baat bij.

Het is aan te raden om de cursus bij Marika te volgen. Ook om de kennis van de partner te upgraden!

Jeffrey van der lans
een jaar geleden

Mijn vrouw en ik hebben de Samen Bevallen cursus gevolgd ter voorbereiding op ons eerste kindje.

Elke zwangerschap en bevalling is anders maar er zijn ook veel elementen die in meer of mindere mate bij elke zwangerschap en bevalling terugkomen. Door deze elementen stapsgewijs te bespreken en ook oefeningen te doen, herkenden we elke les weer een hoop punten in onze eigen zwangerschap.

De sfeer tijdens de cursus is open en gezellig. Elk stel krijgt de ruimte om naar eigen behoefte ontwikkelingen van hun zwangerschap te delen. We voelden ons hierdoor erg op ons gemak.

Voor de cursus ging ik er vanuit dat ik 'alleen maar' de hand van mijn vrouw kon vast houden omdat zij ons kindje draagt. Niets is minder waar. Ook al groeit de baby niet in je eigen buik, er zijn zoveel dingen die je als man kan doen om je vrouw te steunen.
Voor mij als man was de cursus erg interessant omdat ik zo nog meer betrokken kon zijn bij onze zwangerschap en bevalling.

De Samen Bevallen cursus is een echte aanrader.

Marit
een jaar geleden

De cursus hebben wij privé gevolgd in verband met hyperemesis gravidarum. Marika had hier kennis van wat erg fijn was. Er zijn veel onderwerpen aan bod gekomen. Veel adviezen en tips kunnen toepassen tijdens de bevalling. Wij hebben het als meerwaarde ervaren om deze cursus gedaan te hebben. Voor ons gevoel gingen wij 'goed' voorbereid de bevalling tegemoet. Wij raden het dan ook aan om dit samen te volgen. De cub tevens gehuurd, helaas niet hierop kunnen bevallen uiteindelijk in verband met een keizersnede.